nieuws

Hotel Okura snel weer open na melding ‘legionellavrij

Horeca

Alle verdiepingen van het Amsterdamse Hotel Okura zijn vrijdag weer open gegaan voor gasten. Het luxe vijfsterrenhotel moest dinsdag tien van de 23 verdiepingen sluiten nadat een verhoogde concentratie van de legionellabacterie was geconstateerd.

Hotel Okura snel weer open na melding ‘legionellavrij

De leidingen in het koudwatersysteem zijn woensdag doorgespoeld. Uit tests bleek vrijdag dat het hotel ‘legionellavrij’ is. Slechts enkele kamers zijn nog dicht omdat daar waterschade is ontstaan door het doorspoelen, vertelt algemeen directeur Marcel van Aelst.

Het hotel heeft de afgelopen dagen sommige gasten in andere hotels moeten onderbrengen. De reacties op het incident waren echter overwegend positief. ‘Vrijwel iedereen sprak zijn waardering uit over de openheid die wij over deze kwestie hebben gegeven’, aldus Van Aelst.

Reageer op dit artikel