nieuws

Ikea wil helft meer winkels in België

Horeca

BRUSSEL – De Zweedse meubelgigant Ikea wil de komende jaren het aantal vestigingen in België uitbreiden van zes naar negen. Het bedrijf wil daarmee zijn positie in België aanzienlijk versterken.

Ikea wil helft meer winkels in België

Dat meldt het Belgische vakblad Retail Update in zijn jongste uitgave. De zes vestigingen die het bedrijf nu hebben, trekken al 10,6 miljoen bezoekers per jaar. De nieuwe winkels moeten in de regio’s Gent, Brussel en Bergen-Valenciennes komen.

Ikea beschikt in Anderlecht en Zaventem al over twee vestigingen in de buurt van de hoofdstad, maar denkt dat er op termijn daar ruimte is voor een derde zaak. Voor de vestiging in Bergen-Valenciennes wordt nog gekeken aan welke kant van de Belgisch-Franse grens deze het beste kan komen. Een termijn voor de opening heeft Ikea niet genoemd.

Reageer op dit artikel