nieuws

Jan Thies naar Hotel Wientjes

Horeca

Jan Thies is de nieuwe directeur van hotel Wientjes in Zwolle. Thies is afkomstig van het Oranje Hotel in Leeuwarden. De 49-jarige Thies wordt opgevolgd door de van Best Western Cityhotel in Groningen afkomstige Ieteke Kloppenburg.

Jan Thies naar Hotel Wientjes

De transfer van Thies naar het gerenommeerde Zwolse hotel Wientjes is een gevolg van de verkoop van het Oranje Hotel. Het hotelbedrijf in de Friese hoofdstad is door Bilderberg verkocht aan de Eden Groep van Léon Dijkstra. Op 30 december stapt het bedrijf over van eigenaar en vormt Kloppenburg de nieuwe leiding.

Jan Thies, van huis uit een Zaandammer, werkte zestien jaar voor het Oranje Hotel. ‘Na zestien jaar was ik wel weer aan een nieuwe uitdaging toe. Toen ik gevraagd werd als directeur van hotel Wientjes was de beslissing binnen vijf minuten gevallen. Dat is ook een geweldige zaak’, aldus Thies in De Telegraaf.

Het absolute hoogtepunt van Thies bij het Oranje Hotel was de Elfstedentocht op 4 januari 1997. De nationale en internationale pers gebruikt het hotel als thuisbasis bij het belangrijkste sportevenement van het jaar. ‘Als er boekingen komen voor congressen in de wintermaanden, dan wordt altijd het voorbehoud gemaakt dat men het hotel moet ontruimen indien de Elfstedentocht wordt gehouden.’, aldus Thies, die zelf 72 uur onafgebroken in touw was tijdens het schaatsevenement.

Reageer op dit artikel