nieuws

Kamer klaagt over inspecties

Horeca

Minister Pechthold van Bestuurlijke Vernieuwing doet te weinig om het aantal inspecties bij bedrijven, waaronder horecazaken, te verminderen. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Kamer klaagt over inspecties

Pechtold zegde daarop toe dat niet een ambtelijke werkgroep met voorstellen komt om dit probleem op te lossen, maar een werkgroep met vertegenwoordigers van overheid én bedrijfsleven. De werkgroep moet er allereerst voor zorgen dat ondernemers in vier sectoren – horeca, chemie, wegtransport en aannemers – te maken krijgen met één loket als het gaat om inspecties en controles van Rijk, provincies en waterschappen.

De Kamer was niet tevreden over Pechtolds voorstel. CDA, PvdA, VVD en LPF willen dat Pechthold een motie uitvoert van VVD’er Aptroot, die aandringt op één inspectie- en controledienst. Pechtold wil dat niet toezeggen.

Reageer op dit artikel