nieuws

KHN blij met anonieme tiplijn

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zegt blij te zijn met de tiplijn Meld Misdaad Anoniem. De brancheorganisatie schaart zich achter het initiatief waarbij ondernemers informatie geven over sociale fraude bij collega-ondernemers.

KHN blij met anonieme tiplijn

‘Dit is geen verkeerde zaak’, laat KHN-woordvoerder Anthony van der Klis weten in een reactie. ‘Wij zijn tegen fraude en handelen tegen de wet in is nou eenmaal verboden. Deze tiplijn moet misstanden aan de kaak stellen. Als hiervan goed gebruik wordt gemaakt, is het prima.’

Sinds vorige week kunnen bedrijven het telefoonnummer bellen met meldingen over bij voorbeeld subsidie- en uitkeringsfraude en gebruik van valse identiteitsbewijzen en sofinummers. De dienst rekent op minimaal honderd bruikbare tips per jaar.

Ondernemingen hebben te lijden onder concurrentie van kwaadwillende bedrijven, aldus het ministerie. Daarom pakt de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst fraude hard aan. Een andere reden is dat misbruik van uitkeringen een zware last vormt voor de economie.