nieuws

Klant geeft 141 euro uit aan cosmetica

Horeca

ZEIST – Nederlanders gaven vorig jaar gemiddeld 141 euro uit aan cosmetica. Met elkaar schaften we voor 2,3 miljard euro cosmetische producten aan. Daarmee groeide de markt in 2006 4 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Klant geeft 141 euro uit aan cosmetica

De aantrekkende economie, de lange en mooie zomer en het succes van veel nieuwe producten hebben daarvoor gezorgd, aldus de Nederlandse Cosmetica Vereniging vrijdag. Dat de zon van invloed was, blijkt uit de flinke stijging van de verkoop van zonnecosmetica, die steeg met 13 procent. Ook deodorant (+ 6 procent), geuren (+ 6 procent) en mondverzorgingsproducten (+ 7 procent) verkochten goed. Cosmetica is steeds meer in trek bij mannen, de verkoop van producten voor mannen steeg met 5,3 procent.

De Nederlandse Cosmetica Vereniging verwacht veel van de vergrijzing. ‘De bevolking vergrijst en wordt ouder, maar voelt zich jonger. Een jong gevoel hebben is belangrijk en men doet alles om zich goed te voelen en er ook zo uit te zien. Cosmeticafabrikanten hebben dan ook bijzondere aandacht voor de ouder wordende man en vrouw. Daarbij is het een aantrekkelijke doelgroep die veel te besteden heeft’, stelt de vereniging.

Reageer op dit artikel