nieuws

La Place ook op treinstations

Horeca

NS-dochter Servex heeft een overeenkomst gesloten met Vendex over de komst van de horecaformule La Place naar treinstations. De komende drie jaar gaan er vijftien vestigingen open, terwijl er op termijn plaats is voor minimaal dertig restaurants.

La Place ook op treinstations

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Servex wordt franchisenemer van La Place, zoals de NS-dochter dat nu ook al is voor bijvoorbeeld Burger King en Swirl’s. Servex-directeur Kooiker verwacht dat de formule vooral ook meer sfeer zal brengen op de stations, wat volgens hem nodig is. ‘In het verleden hadden stations een tochtig imago’, zegt hij in de krant.

Directeur Paul Bringmann van La Place verwacht dat door de komst van zijn formule meer mensen naar de stations zullen omen. ‘Het werkt als een meubelboulevard. Als je meer horeca bij elkaar zet, dan versterkt dat elkaar’, stelt hij.

Hij vreest niet voor de omzet van bestaande La Place-vestigingen in de binnensteden. De markt is volgens hem groot genoeg om meerdere vestigingen in één stad te kunnen verwerken. ‘Als we in Eindhoven drie La Place-restaurants en twee Paninishops kunnen exploiteren, dan kan dat ook op een station.’

De eerste stationsrestaurants van La Place gaan in 2006 open in Groningen, Leiden, Deventer en Apeldoorn. Het betreft vestigingen met een oppervlakte tussen de 200 en 500 vierkante meter. Ook grotere vestigingen zijn mogelijk.

Reageer op dit artikel