nieuws

Marc van Gulick naar De Hoefslag

Horeca

SVH Meesterkok Marc van Gulick wordt de nieuwe culinaire baas van restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin. Dat heeft de huidige chef-kok van restaurant de Heeren van Harinxma van landgoed Lauswolt in Beesterszwaag tegenover Zibb.nl/horeca bevestigd.

Marc van Gulick naar De Hoefslag

Van Gulick gaat per 1 februari 2006 aan de slag bij De Hoefslag, waar begin deze maand de enige Michelinster verdween. Zelf bezit hij bij zijn huidige werkgever De Heeren van Harinxma één ster. De Hoefslag wil met het aantrekken van Van Gulick weer zo snel mogelijk terugkeren naar de top van de vaderlandse gastronomie.

‘De Hoefslag is één van de grootste culinaire instituten van ons land. Het restaurant is destijds opgericht door Gerard Fagel. Onlangs ben ik door eigenaar Marck-Paul Post benaderd om directeur en chef-kok te worden. Dit is een prachtige promotie’, aldus Van Gulick over zijn transfer.

Marc van Gulick geniet grote bekendheid in de top van de Nederlandse gastronomie. Hij werkte bijna zeven jaar voor het bekende Lauswolt in het Friese Beesterszwaag. Van Gulick is geen onbekende voor De Hoefslag. In de jaren tachtig werkte hij al eens twee jaar voor het bekende restaurant.

Servicebrigade

De huidige chef-kok van De Hoefslag, Niels van Halen, vertrekt naar Shanghai. Van Gulick heeft Vincent van Riet aangetrokken als nieuwe maître. Van Riet is afkomstig van Het Arsenaal in Naarden, waar hij onder Paul Fagel werkte. Van Riet wordt verantwoordelijk voor de gehele servicebrigade in zowel restaurant De Hoefslag als bistro De Ruif.

Restaurant De Hoefslag kreeg begin deze maand nog een zware klap te verwerken. Het restaurant verloor zijn ster in de nieuwe Michelingids. Daarnaast moest de bistro zijn Bib Gourmand inleveren.

Reageer op dit artikel