nieuws

Michelingids verschijnt nog dit jaar en breekt met EFFF

Horeca

De nieuwe Michelingids voor 2006 verschijnt nog dit jaar. Op 1 december moet de gids met de betere restaurants van ons land in de winkel liggen. De afgelopen twee jaar koos Michelin ervoor om de presentatie van de gids te laten plaatsvinden tijdens de culinaire vakbeurs EFFF in Maastricht.

Michelingids verschijnt nog dit jaar en breekt met EFFF

Dat kwam omdat we toen wat te vieren hadden’, aldus pr-man Peter Vermeij van Michelin Nederland. ‘Begin dit jaar stond de presentatie in het teken van het afscheid van hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck. Het jaar ervoor in het teken van honderd jaar Michelin in België. Nu doen we het gewoon weer op de oude manier; met een persbericht.’

Michelin kiest voor december om zo beter aan de wensen van de consument te voldoen. Consumenten willen al aan het begin van het nieuwe kalenderjaar een geactualiseerde uitgave hebben. Daarnaast is december een feest- en cadeaumaand. In de laatste maand van het jaar worden veel cadeaus uitgewisseld. Michelin probeert daarvan een graantje mee te pikken.

Gevolg van de verschuiving van Michelin is dat eind dit jaar de grote restaurantgidsen nagenoeg gelijk verschijnen. Lekker verschijnt volgens traditie in november, GaultMillau op 20 november. Laatstgenoemde gids wordt gepresenteerd tijdens het wijnevenement Champagne aan Zee in Scheveningen. Michelin tenslotte ligt donderdag 1 december in de winkels.

Beursmanager Robèrt Rose van de EFFF zegt niet verrast te zijn met de keuze van Michelin. ‘Vanaf het eind van de beurs begin dit jaar waren we op de hoogte van de besluitingvorming van Michelin. Ik moet wel zeggen dat we het heel jammer vinden. Het waren twee fantastische bijeenkomsten. Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om twee maal de bekendmaking van de sterren te hebben gehad.’

Ga hier naar het Michelindossier voor meer informatie over Michelinsterren

Lees hier alle nieuwsberichten over Michelin

Reageer op dit artikel