nieuws

Michelinzaak weert kip na vogelgriep

Horeca

De angst voor vogelgriep zit er ook in de culinaire wereld goed in. Een restaurant met een Michelinster heeft kip zelfs van het menu gehaald uit angst voor de mogelijk rampzalige gevolgen van de gevaarlijke ziekte.

Michelinzaak weert kip na vogelgriep

Het Michelinrestaurant in kwestie is restaurant Pimlico in Londen met aan het roer de Franse chef-kok Alexis Gauthier. Volgens de kok is de vraag naar kip de laatste tijd dramatisch gedaald door de berichtgevingen over vogelgriep. ‘Iedereen die serieus bezig is met voedsel, bestelt geen kip meer in restaurants’, aldus Gauthier op de website van het Britse horecavakblad Caterer.

‘Horrorverhalen over kippenboeren hebben de populariteit van kippenvlees al geen goed gedaan. Daar komt nu nog de angst voor vogelgriep bij’, aldus Gauthier, die verder meldt dat de vraag naar vegetarische menu’s de laatste drie weken spectaculair is gestegen. De uitlatingen van Gauthier vallen samen bij de waarschuwing van de Britse overheid voor de risico’s van kipproducten en eieren.

Reageer op dit artikel