nieuws

Misset Horeca actief op BBB

Horeca

In het MECC Maastricht begint maandag de 58e edititie van de BBB. Tot en met donderdag 2 februari zijn volop activiteiten op het Beursplein. Hoofdredacteur Martine Zuil van Misset Horeca leidt twee debatten, die gaan over Limburgs Lef.

Misset Horeca actief op BBB

Vanwege de gestarte nauwe samenwerking met de Horecava in Amsterdam RAI, presenteert de BBB zich in 2012 nog meer als de horecavakbeurs voor Zuid-Nederland. Nieuw zijn het BBB Theater en het Food Plaza.

Misset Horeca-debatten

Hoofdredacteur Martine Zuil van Misset Horeca leidt op maandag en dinsdag een debat met de titel Limburgs Lef. Daarin praat zij met spraakmakende Limburgse ondernemers over succesvol ondernemerschap.

Deelnemers zijn Rino Soeters van Townhouse Hotel Maastricht (winnaar Dutch Hotel Award), Taco van der Bijl van Sjinkerij De Bóbbel in Maastricht (winnaar Misset Horeca Café Top 100), Wouter Wolters van Preuverie De Toren in Echt (winnaar Snackkoerier Cafetaria Top 100) en tweesterrenchef Margo Reuten van restaurant Da Vinci in Maasbacht (Chef van het Jaar GaultMillau, alleen op maandag).

Columbus Trofee

Vast onderdeel van het openingsprogramma is de uitreiking van de Columbus Trofee. Deze aanmoedingsprijs voor horecaleveranciers die op geheel eigen wijze succesvol zijn, wordt voor de negende keer uitgereikt. Genomineerd zijn Empaso Europe, Flexotels, Admirror en StarCuisine.

Kort voor die uitreiking verricht Ronald Giphart de officiële opening. Hij vertelt over zijn boek ‘Eten, drinken en slapen bij grote sterrenkoks’ en interviewt KHN-directeur Lodewijk van der Grinten en René Hanssen, directeur van MECC Maastricht.

Nieuwe initiatieven

Twee nieuwe onderdelen op de beurs dit jaar: het BBB Theater en het Food Plaza. Het theater is centraal gelegen en moet de plek zijn waar bezoekers de hele dag door inspiratie kunnen opdoen.

Partners van dit theater zijn Misset Horeca, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), 2Personen en duurzaam initiatief Fill the Cup. Zij verzorgen de activiteiten die er plaatsvinden. Op het Food Plaza presenteren diverse leveranciers streekproducten.

Wedstrijden

Voor het 33e opeenvolgende jaar houdt de Stichting Europa Culinair het Grand Concours Culinaire International Maastricht. Maandag 30 januari wordt gestreden om de Tuscho Wisselbokaal, een dag later om de Ecolab Wisseltrofee, woensdag 1 februari om de Lebouille Valkenburg Grand Prix Wisseltrofee en op de slotdag om de Oester Trofee.

Een andere wedstrijd is het Nederlands kampioenschap Biertappen. In de finale strijden 25 deelnemers, inclusief de winnaar van vorig jaar, om de titel. De tappers zijn live te volgen op grote schermen.

Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loopt als een rode draad over de beursvloer. Fill the Cup speelt daarbij een belangrijke rol en De Voedselbank is ook aanwezig in Maastricht.

De beurs is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. De eerste drie dagen tot 18.00 uur, de laatste dag tot 17.00 uur. Het volledige programma is te bekijken via de website van de BBB.

Reageer op dit artikel