nieuws

‘Nederland in wereldtop horecadesign

Horeca

Amsterdam kan zich qua design van horecazaken meten met de marktleiders Londen en Berlijn. Onze hoofdstad heeft een grote designdichtheid. Dat werd gemeld tijdens de paneldiscussie Design Talks op Bar:nl.

‘Nederland in wereldtop horecadesign

De prominente designrol voor Amsterdam werd geuit door Tommy Kleerkoper van Iding, onder goedkeurende blikken van Edward van Vliet van SEVV, Ronald Hooft van Prost/Hooft en Sanne Schenk, eveneens van Iding.

Wereldtop
‘Amsterdam heeft een grote designdichtheid. We kunnen ons vergelijken met Berlijn en Londen. We staan in de top-5 van de wereld’, aldus Kleerkoper op de vraag of Nederland toonaangevende designsteden als Berlijn en Londen benadert.

Verder werd er tijdens de paneldiscussie veel gesproken over het kopiëren van concepten, zonder dat er een eenduidig conclusie kon worden getrokken. ‘Ik probeer aan één stuk door goed te jatten, want in Amsterdam wordt goed bedacht. Wat opvalt is dat concepten van Veenendaal tot Venray steeds meer op elkaar lijken’, aldus Ronald Hooft op de stelling Beter goed gejat, dan slecht bedacht.

Arena en Odeon
Ook over de levensduur van een trendy concept werd flink gediscussieerd. Kleerkoper merkte op dat hij voor hem ‘wrang is om te zien dat een bruin café altijd vol zit’. Kleerkoper is samen met Schenk ondermeer verantwoordelijk voor de redesign van Hotel Arena en Odeon in Amsterdam.