nieuws

Nederlander in top bartendersclub

Horeca

De Nederlander Ron Busman is gekozen tot Vice-President van de International Bartenders Association (IBA). Dat is bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse IBA-congres in de Finse hoofdstad Helsinki.

Nederlander in top bartendersclub

Busman gaat in zijn nieuwe functie nauw samenwerken met voorzitter Derrick Lee uit Singapore. Die werd gekozen als opvolger van de Italiaan Umberto Caselli. Busman is in ons land voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club.

Bij de IBA zijn ruim 55 landen aangesloten met een totaal aantal leden van meer dan 60.000. De IBA heeft vijf vice-presidents, dit om de groeiende club in goede banen de leiden. De IBA streeft er onder meer naar om trainingen te verzorgen voor jonge, talentvolle bartenders. Daarnaast houdt de wereldorganisatie jaarlijks diverse wedstrijden, waaronder de World Cocktail Competition en de World Flairtending Competition.