nieuws

Nederlanders massaal naar de camping

Horeca

Naar schatting 900.000 Nederlanders zullen voorafgaand en tijdens de pinksterdagen gaan genieten van een korte vakantie. De meesten van hen (550.000) blijven in eigen land, aldus Nederlands Bureau voor Toerisme. Met name de Veluwe, de Friese meren en de kust zijn in trek.

Nederlanders massaal naar de camping

De meeste Nederlanders die in eigen land van een korte vakantie genieten, overnachten vooral in caravans, vouwwagens, tenten of bungalows. Het slechte weer van de afgelopen weken zal hen niet weerhouden om te gaan.

De ANWB verwacht grote drukte op de Nederlandse wegen tijdens de komende pinksterdagen. De drukte begint vermoedelijk al vrijdag rond 12.00 uur. Het wordt dringen op onder meer de A1 (Amsterdam–Hengelo), de A2 (Amsterdam–Maastricht), de A16 (Rotterdam–Breda), de A28 (Utrecht–Zwolle) en de N57 (Rotterdam–Zierikzee).

Naar verwachting zal het zaterdag en zondag meevallen met de drukte. Maandag, tweede Pinksterdag, wordt het vrijwel zeker erg druk door een combinatie van terugkerende vakantiegangers en mensen die er een dagje op uit trekken. De files richting de Randstad op de A1, A28 en vanuit Zeeland zullen pas laat op de maandagavond verdwenen zijn, verwacht de ANWB.

Reageer op dit artikel