nieuws

Nederlandse hotelschool in China

Horeca

De Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) gaat in China een hotelschool voor 5000 studenten neerzetten. De HBO-instelling uit Leeuwarden heeft daarnaast nog plannen om voor twee andere opleidingen ook campussen in China te bouwen. Dat heeft voorzitter R. Veenstra van de raad van bestuur van de CHN donderdag gezegd.

Nederlandse hotelschool in China

De hogeschool uit de Friese hoofdstad is benaderd door Royalton Investments, een investeerder in en exploitant van hotels in China. ‘Zij hebben behoefte aan hoogopgeleid hotelpersoneel’, aldus Veenstra.

De hotelschool in de stad Chendu in Centraal-China moet volgend jaar open gaan. De opleiding wordt een exacte kopie van de opleiding zoals die in Leeuwarden bestaat. Personeel uit Nederland gaat de opleiding in Azië op poten zetten. De school wordt volledig commercieel, waarbij het collegegeld dat studenten betalen de kosten moeten dekken en geld moet opleveren.

Als de hotelschool een succes wordt, worden ook de opleidingen toerism management en retail businessmanagement in twee andere Chinese steden neergezet. De CHN heeft 6500 studenten op vestigingen in Leeuwarden, Thailand, Qatar en Zuid-Afrika. ‘We zien onszelf als een wereldspeler’, stelt Veenstra.

Reageer op dit artikel