nieuws

Omzetgroei supermarkten kalft af

Horeca

DONGEN – De omzet van de Nederlandse supermarkten is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,8 procent gestegen. Dat is lager dan het groeipeil over 2006, dat op 3,9 procent lag.

Omzetgroei supermarkten kalft af

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK. Vooral in januari gaven Nederlandse consumenten relatief weinig meer uit in de supermarkt in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Februari en maart tonen echter een opgaande lijn, waardoor de supermarkten over het hele jaar mogelijk toch weer met een hogere omzetgroei kunnen pronken.

In maart bedroeg de stijging 4,2 procent naar 2,66 miljard euro. Vooral de laatste twee weken van maart waren goed. De toename in het kwartaal komt vooral voor rekening van een hogere kassa-aanslag. Waar vorig jaar gemiddeld 19,55 euro werd afgerekend in het eerste kwartaal, was dat nu 20,33 euro.