nieuws

Provençaalse zomerwijnen

Horeca

Zijn er betere zomerwijnen te bedenken dan die uit de Provence? Ze zijn immers gemaakt voor een streek waar de zomer uitbundig wordt gevierd, en waar zomerse gerechten de keuken domineren. Net als in elke regio vind je ook hier een groot aantal eenvoudige, correcte wijnen, met daarnaast wijnen van hoge kwaliteit. Tot die laatste […]

Provençaalse zomerwijnen

Zijn er betere zomerwijnen te bedenken dan die uit de Provence? Ze zijn immers gemaakt voor een streek waar de zomer uitbundig wordt gevierd, en waar zomerse gerechten de keuken domineren. Net als in elke regio vind je ook hier een groot aantal eenvoudige, correcte wijnen, met daarnaast wijnen van hoge kwaliteit. Tot die laatste categorie behoren de producten van Domaine Rimauresq, een bij Pignans gelegen bezitting van 33 hectare. Dit domein is ook een van de zogeheten crus classés. Rood fruit, viefheid, sappigheid en stevigte typeren de Rimauresq rosé uit 2000, een wijn die breed inzetbaar is bij alle mogelijke Mediterrane gerechten (ƒ15,85). In zijn soort eveneens uitstekend is de rode 1999, een van oude stokken en vijf variëteiten afkomstige, op vat gelagerde creatie met in zijn zachte, beschaafde smaak elementen van kruidig hout, specerijen en rijpe vruchten waaronder kersen (ƒ16,70).

J.J.C. Kwast Wijnkopers, tel. (0252) 68 67 41, fax (0252) 68 79 43.