nieuws

Rookbeleid stappenplan: horeca richt taskforce ventilatie op

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland richt op korte termijn een taskforce op, dat onderzoek gaat doen naar ventilatieoplossingen tegen tabaksrook. De taskforce zal bestaan uit onafhankelijke deskundigen, horecaondernemers en leveranciers. Doel is normen en maatregelen te ontwikkelen, die leiden tot een comfortabel binnenklimaat in de horeca. Het oprichten van de taskforce is een onderdeel van het stappenplan rookbeleid in de horeca.

Rookbeleid stappenplan: horeca richt taskforce ventilatie op

In Noorwegen is in opdracht van de brancheorganisatie voor de horeca RBL tussen 1998 en 2001 onderzoek verricht naar roken en ventilatie in de horeca. Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat niet-rokende gasten en het personeel tegen tabaksrook kunnen worden beschermd, als een situatiespecifiek ventilatiesysteem wordt ontworpen en geïnstalleerd.

De door Koninklijk Horeca Nederland op te richten taskforce zal bestaan uit horecaondernemers, onafhankelijk experts en leveranciers. De groep zal het Noorse onderzoek voortzetten en beoordelen hoe de bescherming van niet-rokers en personeel kan worden geoptimaliseerd. Dan zal ook onderzocht worden hoe ventilatiesystemen, eventueel in combinatie met het scheiden van ruimtes, hier aan kunnen bijdragen.

De taskforce krijgt onder meer de taak om:

  • te onderzoeken hoe de werkplek en vooraf aangewezen zones geïsoleerd en gezuiverd kunnen worden met gebruikmaking van ventilatie en luchtzuivering
  • een richtlijn te ontwikkelen voor ventilatie en luchtzuivering in de horeca
  • de haalbaarheid te toetsen van een dergelijk richtlijn.
  • Reageer op dit artikel