nieuws

Stormloop op motels door orkaan Katrina

Horeca

Motels langs de wegen richting het noorden en westen van New Orleans zitten bomvol als gevolg van de orkaan Katrina. Veel vluchtende inwoners van New Orleans zoeken een veilig onderkomen in één van de vele slaapgelegenheden landinwaarts.

Stormloop op motels door orkaan Katrina

Dat meldden plaatselijke functionarissen op lokale radiozenders in Louisiana. Vele tienduizenden inwoners van New Orleans zijn op advies van de burgemeester gevlucht voor het geweld van Katrina. Velen bivakkeren bij familie of vrienden of in motels.

In het grote overdekte sportstadion Superdome in New Orleans houden zich 30.000 inwoners schuil. De meeste evacués hebben slaapzakken en tassen vol persoonlijke bezittingen bij zich. Militairen houden toezicht op de menigte. Autoriteiten verwachten dat de krachtige orkaan grote schade zal toebrengen aan de met 1,4 miljoen inwoners tellende stad New Orleans.

Reageer op dit artikel