nieuws

Topomzet horeca in eerste kwartaal 2007

Horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2007 topomzetten behaald. De laatste tien jaren was de omzettoename nog nooit zo hoog. Vooral hotels en cafetaria’s drukten een stempel op de hoge omzetgroei.

Topomzet horeca in eerste kwartaal 2007

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het eerste kwartaal van 2007 steeg de omzet in de horeca met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Hotels kunnen terugkijken op een bijzonder goed eerste kwartaal. De omzet nam met bijna 12 procent toe. De hotels profiteren van de toenemende zakelijke bestedingen.

Cafetaria’s hebben de stijgende lijn vanaf de tweede helft van 2006 in het eerste kwartaal van dit jaar versterkt doorgezet. De omzet nam met 11,3 procent toe. De prijzen stegen met 3,7 procent. De cafetaria’s werden geconfronteerd met sterk gestegen aardappelprijzen.

Restaurants deden het ook goed. Zij plukken de vruchten van het gunstige economische klimaat. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2006 nam de omzet met 9,5 procent toe.

Cafés presteerden met een omzettoename van ruim 4 procent minder goed dan de overige branches in de horeca. Gecorrigeerd voor prijsstijgingen, die 3,6 procent bedroegen, resteerde slechts een bescheiden volumegroei.

Reageer op dit artikel