nieuws

Trend: doe-het-zelfrestaurants

Horeca

Steeds meer horecaondernemers beginnen een doe-het-zelfrestaurant. Gasten kunnen voor een vaste prijs onbeperkt opscheppen. Restaurantkenner Leo van Eeghem spreekt van een nieuwe trend.

Trend: doe-het-zelfrestaurants

‘Eten voor een vastgestelde prijs spreekt heel veel consumenten aan. Je weet van tevoren precies wat je kwijt bent. Zo blijft een avondje uit ook met het hele gezin goed te behappen’, aldus Van Eeghem, sectorvoorzitter Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland, in De Telegraaf.

De horecaondernemers die overstappen naar het nieuwe concept hebben de formule min of meer afgekeken van Chinese collega’s. Die scoren al enige tijd goed met hun wokrestaurants. De ‘onbeperkt formule’ wordt signaleert met pannenkoeken, barbecueën, grillen, fonduen en kreeften. Een gemiddeld menu in een doe-het-zelfrestaurant bedraagt circa twintig euro exclusief drankjes.

Reageer op dit artikel