nieuws

‘Veiligheid ook verantwoordelijkheid ondernemer

Horeca

Ondernemers zouden zelf moeten controleren op veiligheid bij grote evenementen. Dat zei C. van Leeuwen van de Stichting Horeca Utrecht maandag. Hij reageerde daarmee op het ongeluk met een afgebroken trap zondag in Utrecht.

‘Veiligheid ook verantwoordelijkheid ondernemer

Twintig mensen kwamen als gevolg van het ongeluk in het ziekenhuis terecht. Een van hen ligt maandagmiddag nog op de intensive care. De afgebroken trap is waarschijnlijk van de gemeente.

Van Leeuwen vindt wat er gebeurd is heel vervelend, maar wil niet direct met een beschuldigende vinger naar de gemeente wijzen. ‘De gemeente controleert de trappen regelmatig, maar uiteraard is controle ook de verantwoordelijkheid van de individuele horecaondernemers.’

Van Leeuwen is eigenaar van onder meer Cees Place aan de werf in Utrecht. ‘Binnenkort organiseren we een groot feest in het kader van de UIT-dagen, de introductiedagen voor Utrechtse studenten. Wij zijn vooruitlopend daarop nu al bezig met de controle van onze trappen en hekken. Wij zorgen ook altijd voor stewards en mensen bij afzettingen bij grote evenementen.’