nieuws

Veluwse horeca profiteert van voortvluchtige poema

Horeca

De hype rond de poema op de Veluwe zorgt bij Pannenkoekhuis ’t Lage Veld in Otterlo voor extra omzet. Bezoekers van het horecabedrijf zijn verrukt op het snel samengestelde Poemamenu.

Veluwse horeca profiteert van voortvluchtige poema

Het poemamenu van ’t Lage Veld bestaat uit een broodje warm vlees (fricandeau), soep en een ijsje. ‘Er komen veel mensen op af’, zegt Rosa de Bruin van het horecabedrijf in De Telegraaf. ‘Iedereen lacht zich een breuk als ze het uithangbord zien. Ons broodje Poema begon als grap, maar zorgt nu voor extra klanten.’

Niet alle horecaondernemers spinnen garen bij de ophef over het mogelijk rondlopen van het roofdier in de Nederlandse natuur. Vooral horecazaken die het van fietsers moeten hebben klagen steen en been. ‘Na de eerste ramptoeristen blijft het angstvallig rustig’, meldt een medewerker van restaurant De Langenberg op de Ginkelse Hei. ‘Er zijn veel minder fietsers dan normaal in deze tijd van het jaar.’

Reageer op dit artikel