nieuws

‘Vroegere bakker Kamps koopt Nordsee-visrestaurants

Horeca

De Duitse zakenman Heiner Kamps, die aan het eind van de jaren negentig de grootste bakkerijgroep in Europa opbouwde, gaat in visrestaurants. Zijn investeringsbedrijf BHVG neemt de keten Nordsee over van de participatiemaatschappij Apax Partners. Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt in zijn editie van dinsdag.

‘Vroegere bakker Kamps koopt Nordsee-visrestaurants

Nordsee heeft 420 restaurants, waarvan 43 in Oostenrijk en de rest in Duitsland. Apax nam de keten in 1997 over van Unilever. Heiner Kamps verkocht de door hem opgerichte bakkerijgroep Kamps in 2002 voor 1,8 miljard euro aan de Italiaanse pastafabrikant Barilla. Tot de groep behoren in Nederland Bakker Bart en Quality Bakers.

Nordsee heeft ook vestigingen gehad in Nederland onder de naam Noordzee Quick-restaurants. De zaken waren vooral gevestigd in kustgebieden. Enkele jaren geleden maakte een woordvoerder van de visketen in Misset Horeca bekend dat Nederland binnen drie jaar hernieuwd kennis zou maken met de visrestaurants.

Reageer op dit artikel