nieuws

VS bezorgt Delhaize een topkwartaal

Horeca

BRUSSEL – De Belgische supermarktketen Delhaize heeft in het eerste kwartaal bijna 15 procent meer winst geboekt. De omzet daalde, door de zwakke dollar. Dit heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

VS bezorgt Delhaize een topkwartaal

De nettowinst kwam in de eerste drie maanden van dit jaar uit op 111,4 miljoen euro, 14,5 procent meer dan een jaar eerder. Deze sterke stijging is vooral te danken aan lagere belastingafdrachten en aan minder financiële voorzieningen.

De omzet van het bedrijf daalde met 0,5 procent tot 4,71 miljard euro. De inkomsten van de Amerikaanse supermarkten groeiden in dollars evenwel met 5,6 procent tot 4,38 miljard dollar, sterker dan analisten hadden verwacht.

Samen met Ahold
Delhaize haalt meer dan 70 procent van zijn inkomsten uit de Verenigde Staten. Analisten zijn tevreden over de voortgang die het bedrijf in de VS laat zien. Concurrent Ahold heeft juist moeite met zijn Amerikaanse activiteiten door de harde concurrentie. Op de financiële markten is veel speculatie dat beide concerns hun Amerikaanse onderdelen gaan samenvoegen. Delhaize is daardoor dit jaar op de beurs al bijna 17 procent meer waard geworden.

Reageer op dit artikel