nieuws

Weer illegale bingo in horecabedrijf

Horeca

De politie van Bronckhorst en de Belastingdienst hebben woensdagavond een inval gedaan bij een illegale bingo in horecazaak De Boerderie in Achter-Drempt in de Achterhoek. Het is de tweede keer in enkele jaren dat het bedrijf met een illegale bingo in de fout gaat.

Weer illegale bingo in horecabedrijf

De politie heeft vijf personen uit de regio aangehouden. Volgens een woordvoerder zijn een groot geldbedrag en twee dure auto’s in beslag genomen. Volgens de Wet op de Kansspelen mag het maximum aan prijzengeld bij dit soort spelen niet hoger zijn dan 1400 euro en mag de hoofdprijs hoogstens 350 euro bedragen.

Uit onderzoek bleek dat deze bedragen ruim werden overschreden. Om welke bedragen het precies gaat, wordt nog onderzocht. Op het moment van de inval waren er ruim 250 personen aan het spelen.

Het is niet de eerste keer dat De Boerderie in Achter-Drempt in opspraak is vanwege een incident met een bingo. Enkele jaren geleden viel de politie ook al eens het bedrijf binnen vanwege een soortgelijke zaak.

Reageer op dit artikel