nieuws

Weer illegale bingo opgerold

Horeca

De politie in Zeeland heeft maandagavond samen met de Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV een inval gedaan bij een illegale bingo in het Zeeuws-Vlaamse Sas van Gent. Nog geen maand geleden viel de politie een zalenbedrijf in het Gelderse Achter-Drempt binnen om een illegale bingo op te rollen.

Weer illegale bingo opgerold

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Volgens de Wet op de Kansspelen mag het maximum aan prijzengeld bij dit soort spelen niet hoger zijn dan 1400 euro en mag de hoofdprijs hoogstens 350 euro bedragen. In partycentrum De Vlaanderen in Sas van Gent gaat het volgens de politie echter om duizenden euro’s per week. Hoeveel precies, wordt nog onderzocht.

Drie organisatoren zijn aangehouden. Twee mannen ter plaatse en een vrouw in haar woonplaats, allemaal uit Oost-Brabant. De politie nam bingo-apparatuur in beslag. De Belastingdienst legde beslag op het geld.

Begin deze maand deed de politie ook al een inval bij een illegale bingo in Achter-Drempt in de Achterhoek. Of de organisatoren in Sas van Gent daarmee ook banden hebben, kon de politie niet zeggen.

In het Zeeuwse dorp was volgens een politiewoordvoerder wekelijks een bingo waaraan 250 tot driehonderd mensen deelnamen. Maandag waren er 150 tot tweehonderd mensen aanwezig.

Reageer op dit artikel