nieuws

Zwart wc-papier in restaurant

Horeca

Restaurant Chez Antoinette in Deventer heeft sinds kerst zwart toiletpapier. Daarmee lijkt de populaire trend uit Zuid-Europese horecabedrijven definitief over te waaien naar ons land.

Zwart wc-papier in restaurant

Afgelopen zomer kwam het Portugese bedrijf Renova met een opvallende noviteit. In hotels werd zwart toiletpapier gebruikt. Vooral luxe hotels waren verzot op de vinding. Kort na de introductie werd het papier ook een toilethit in Frankrijk, Australië en Japan.

Nu lijkt de Nederlandse horeca te vallen voor het opvallende wc-papier. Eigenaar Hans Legel van het Portugees restaurant Chez Antoinette is in zijn nopjes met het product. ‘De mensen zitten het toiletpapier aan de eettafel te bespreken’, aldus Legel in De Stentor.

Legel ritselde het gewilde papier via zijn Portugese wijnimporteur. Die nam een paar dozen met het luxe, geparfumeerde papier mee naar huis. De gasten van Chez Antoinette komen opgewekt terug na het toiletbezoek, zo laat Legel in de regionale krant weten.

Reageer op dit artikel