ING komt met app voor mobiel betalen

ING komt met app voor mobiel betalen

Klanten van ING met een daarvoor geschikte Android-smartphone kunnen die nu ook gebruiken om contactloos te betalen. Dat maakte de bank maandag bekend.

De afgelopen maanden hebben 10.000 klanten al proefgedraaid met een testversie van de app voor contactloos mobiel betalen. Een verbeterde versie is nu beschikbaar voor alle klanten. Voorwaarde is wel dat hun smartphone voorzien is van een NFC-chip en het besturingssysteem Android (vanaf versie 4.4).

De eerste zes maanden is contactloos betalen met de smartphone gratis. Daarna gaat ING 50 eurocent per maand in rekening brengen.

In 2013 hield ING al een test met mobiel betalen via een app. Dit ging destijds in samenwerking met twee andere banken, Rabobank en Abn Amro, en 150 horecabedrijven in Leiden.

Betalen met je horloge

Horlogemaker Swatch begeeft zich ook op de markt voor contactloos betalen via NFC-technologie. Het Zwitserse bedrijf liet maandag 30 november weten daarvoor de handen ineen te slaan met creditcardmaatschappij Visa.

De eerste Swatch-horloges met betaaloptie liggen begin volgend jaar in de winkel in de Verenigde Staten, Zwitserland en Brazilië. Ook in China zullen ze te koop zijn, dankzij een vorige maand aangekondigd pact met betaalbedrijf China UnionPay.