nieuws

‘Indische burger’ Ferlyan Palimbong wint Lekkerste Hamburgermenu

Horeca 615

‘Indische burger’ Ferlyan Palimbong wint Lekkerste Hamburgermenu

Met zijn New Destination won Ferlyan Palimbong de wedstrijd Lekkerste Hamburgermenu op de Horecava. Zijn burger met rendang en Javaanse kruiden, begeleid door ‘Franse frietjes, een fruitsalade met kokos en sambal goreng aardappelblokjes, won met overmacht en deed dit voor het tweede jaar op rij.

Acht deelnemers streden om de titel Lekkerste Hamburgermenu 2019 op de Horecava in Amsterdam. De opdracht was om een hamburger te maken mét een aardappelproduct en eventueel een salade. Het winnende menu was van Ferlyan Palimbong. De medewerker van HSM Host op Schiphol (en sinds 2017 eigenaar van een Indonesisch restaurant Podomoro in Spakenburg), won met overmacht en prolongeerde daarmee zijn titel.

Gerelateerde content

Gerelateerde content

Javaanse kruiden

De jury was onder de indruk van de hamburger, maar ook de manier waarop klassieke Indische producten als rendang werden toegepast op het menu. Naast de klassieke hamburger, die met Javaanse kruiden op smaak is gebracht, gebruikte Palimbong Indisch stoofvlees, rendang, op het broodje: ‘Vorig jaar had ik geen tomaat en bacon gebruikt, dit jaar wel’, zegt hij daarover. Wat wel hetzelfde was als vorig jaar waren de Javaanse kruiden. ‘Maar ik heb een andere atjar gebruikt, die fijner gesneden is’, vertelt Palimbong.

Het Indonesische stoofvlees op de burger, waar hij vorig jaar zo succesvol mee was, liet hij dit jaar weer terugkomen. ‘Vorig jaar was dat Rendang Podomoro, nu Daging Bali. Rendang is romiger en minder pittig. Daging Bali is zoetpittig.’ Omdat de wedstrijd Hamburgermenu was, moesten deelnemers ook een aardappelproduct erbij presenteren. Dat werden er twee: dunne frietjes en pittige sambal goreng aardappelblokjes. Daar stond een frisse fruitsalade tegenover met kokos.

Arabicaburger en Avocado Salsa

De tweede plek was voor Rida Labib van De Waag in Leiden. Hij maakte -geïnspireerd op zijn achtergrond- een Arabicaburger. De halal-kipburger bevatte ondermeer rode-uiencompote, oude kaas-chips en Arabische kruiden. De jury was daarnaast onder de indruk van zijn zelfgemaakte broodje, polenta-friet en de zelfgemaakte Arabische burgermayonaise.

Plek drie was voor Peter Smulders van AnyTyme ’t Vosje in Heumen. Hij bereidde een Avocado Salsa Beef Burger met onder meer toverkaas, tortillachips en rauwkost.

Bekijk hieronder alle deelnemende hamburgers.

Foto's

Reageer op dit artikel