Greenforce brengt plantaardig vlees in poedervorm naar horeca

Greenforce brengt plantaardig vlees in poedervorm naar horeca

De Duitse start-up Greenforce gaat met plantaardig vlees in poedervorm de concurrentie aan met grote vleesvervangerfabrikanten als Beyond Meat en Impossible Foods. In plaats van voor een afgewerkt product betalen mensen dan voor een zakje poeder van erwteneiwit, waar ze nog water aan toe moeten voegen om bijvoorbeeld een burger of gehaktbal te vormen.

Volgens het bedrijf ging er acht jaar onderzoek aan het product vooraf. De onderneming is vorig jaar opgericht in München en het artikel is inmiddels verkrijgbaar in Duitse horeca en supermarkten. Via een nieuwe webshop wordt nu ook de gang naar Nederland gemaakt.

Niet gekoeld

Door het plantaardige vlees als poeder aan te bieden zou de impact op het milieu kleiner worden. Daardoor is het product namelijk licht in gewicht, wat bijvoorbeeld transport makkelijk maakt. Ook is het zeer lang houdbaar door de hersluitbare verpakking en het hoeft niet gekoeld bewaard te worden.

Het bedrijf is de winnaar van de De Green Product Award dat bijzonder duurzame en innovatieve producten van start-ups beoordeeld.