artikel

Bilderberg: meer alliantiehotels

Hotel

De jacht van de Bilderberg Groep op alliantiehotels komt mogelijk nog deze maand in een stroomversnelling. De keten staat op het punt een contract te tekenen met een hotel in het westen van het land. Een naam wil de directie nog niet noemen. Ook is het oog gevallen op potentiële partners voor samenwerking in Brabant.

Bilderberg, eigenaar van 25 hotel- en restaurantbedrijven, besloot een jaar geleden een netwerk van alliantiehotels op te zetten. Het eerste hotel – Landgoed De Wilmersberg in het Twentse De Lutte – trad vlak voor kerst toe. Bij die gelegenheid werd aangekondigd dat op zeer korte termijn meer hotels zouden aansluiten, maar dat is niet gelukt. ‘Het heeft deels te maken met de overname van het Jan Luyken Hotel in Amsterdam, dat sinds kort eigendom is van de Bilderberg Groep. Daar is veel tijd en energie in gaan zitten’, zegt directeur sales & marketing van Bilderberg, John Serbrock. ‘Bovendien is het niet onze doelstelling zo snel mogelijk veel partners te werven. We zijn kritisch en gaan alleen in zee met bedrijven die perfect bij ons passen. Hotels met een hoogwaardige kwaliteit.’

Naamsbekendheid
De alliantiehotels behouden hun zelfstandigheid. Wel worden ze opgenomen in de marketing- en salesactiviteiten van Bilderberg. Zo worden de hotels vermeld in de brochures en krijgen ze aansluiting op het reserveringssysteem. Verder kunnen ze profiteren van de gezamenlijke inkoop en de trainingsfaciliteiten van de Bilderberg Groep.
Aansluiting heeft Landgoed De Wilmersberg het afgelopen jaar trouwens geen windeieren gelegd. In de eerste plaats zorgde de alliantie voor extra naamsbekendheid. De bezettingsgraad in de particuliere markt nam fors toe. ‘We hebben de afgelopen twaalf maanden geen weekend onder de 90 procent gehad’, aldus Maikel Pot van De Wilmersberg. ‘Dankzij de aansluiting begint ook de meerdaagse conferentiemarkt aan te trekken.’
Bilderberg wil uiteindelijk een netwerk van vijftien alliantiehotels. Het hotel in het westen van het land wordt na De Wilmersberg de tweede partner. Volgend jaar hoopt de keten in Brabant tenminste één hotel in de armen te sluiten. Namen van potentiële kandidaten wil de directie van Bilderberg in dit stadium niet noemen.
Bilderberg Hotels & Restaurants is onderdeel van het Britse beursgenoteerde hotelconcern Queens Moat Houses.

Reageer op dit artikel