artikel

Tips: Cyber security in de horeca

Hotel 1207

Cybercriminaliteit vormt een steeds grotere bedreiging in onze samenleving. Ook horecaondernemers moeten alert zijn als zij gebruik maken van computers, mobiele telefoons en voor het bedrijf belangrijke software. KHN geeft tips.

Tips: Cyber security in de horeca

Een paar weken geleden werd een Oostenrijks hotel gehackt. De hackers hadden toegang gekregen tot de keycards waarmee hotelgasten hun kamers in komen. Door de hack was het niet mogelijk om nieuwe gasten binnen te laten. Het hotel betaalde 1500 dollar aan bitcoins zodat ze weer in hun eigen digitale systeem konden.

Lees meer over: Afgeperst Oostenrijks hotel betaalt hacker losgeld

Hoe veilig is úw bedrijf?

Het kan ook veel dichterbij. Via een dubieus e-mailtje klikt u op een link en uw computer wordt eenvoudig door criminelen gekaapt. Of u heeft een klimaatsysteem dat beveiligd is met een zwak wachtwoord. En is uw wifi-verbinding voor uw gasten wel voldoende beveiligd?

Digitale dreigingen

Bewustwording van de gevaren in uw bedrijf is het belangrijkste. Neem eens de tijd om na te gaan hoe u met uw computers, smartphones en kassasystemen omgaat. Uit onderzoek blijkt dat de afgelopen jaren bijna 30 procent van de MKB-bedrijven in Nederland de dupe is geworden van cybercriminaliteit. Deze bedrijven blijken onvoldoende geïnformeerd over digitale dreigingen.

Tips

Op Veilig Internetten vindt u concrete tips en tricks om de cybersecurity in uw bedrijf te verhogen. Bijvoorbeeld hoe u uw bedrijfsnetwerk kunt beveiligen. Via de Veilig Online Ondernemen Check kunt u aan de hand van 40 vragen de prioriteiten voor veilig online ondernemen bepalen.

Cyber Risico Scan

Via de Cyber Risico Scan kunt u op detailniveau de technische risico’s van uw website en online omgeving bloot laten leggen. U ontvangt hierbij een rapport met verbeterpunten waarmee u zelf of uw IT-leverancier aan de slag kan. Kijk voor meer info op veiligzakelijkinternetten.nl.

Reageer op dit artikel