blog

Mars en de zesjescultuur

Hotel 1082

‘If you read this and report to me in class, I’ll buy you a Mars bar.’ Ik nam deze zin een jaar geleden op in het nakijkmodel van een schrijfopdracht. Dat model wordt gepubliceerd op onze digitale leeromgeving, opdat studenten precies weten waarop en hoe ze worden beoordeeld. Voor mij was het een test om eens te kijken of studenten het nakijkmodel eigenlijk wel bestuderen voor ze aan de slag gaan.

Mars en de zesjescultuur

Gisteren meldde zich dan eindelijk een student die de zin had gevonden, en kon ik de Mars uitreiken. Intussen heeft een honderdtal studenten het vak gevolgd, dit najaar, zonder de Mars te hebben opgemerkt.

Bekijken ze dan inderdaad het nakijkmodel niet? De studenten gisteren gaven een alternatieve verklaring voor de late ontdekking: het aanbod was verstopt in de criteria voor een ‘Excellent’ score …

Volgend jaar een vervolgexperiment met een Bounty als beloning onder ‘Adequate’? En misschien ook een traktatie onder ‘Poor’? Heeft u suggesties voor andere ludieke proefjes, laat het me weten alstublieft.


Rob van Ginneken is docent aan NHTV in Breda. Voor Misset Horeca blogt hij over zowel het onderwijs als zijn expertisegebied: eigendomsconstructies in de hotellerie. Of gewoon over ander hotel (-onderwijs) gerelateerde zaken.

Meer blogs van Rob van Ginneken:

Reageer op dit artikel