fotoreportage

QT Gold Coast, Surfers Paradise, Australië

Hotel

QT Gold Coast in Surfers Paradise (Queensland) is het eerste ‘boutique’ hotel van een snel groeiende keten in Australië. Architecten Nic Graham + Associates wilden met het kleurrijke design de levendigheid en het plezier van de omgeving vastleggen.

QT Gold Coast, Surfers Paradise, Australië

Het resultaat is volgens Graham: ‘een mix van nostalgische surfer chic, gecombineerd met Miami catwalk cool. Als gasten op zoek zijn naar vers bereide gerechten, wijn, muziek, design, mode en kunst, dan moeten ze bij QT Gold Coast zijn’. Kleur speelt een belangrijke rol bij het interieur en ook de verlichting is opvallend. Meer dan 290 kamers bieden uitzicht op de oceaan, de bergen of op de rivier. In de kamers zijn lokale accenten te vinden, zoals strandtassen, kaketoelampen en ananaskandelaars. Verder heeft het hotel een buitenzwembad, een Stingray Lounge en bar, Spa-faciliteiten en een marktrestaurant. QT-keten is inmiddels uitgebreid met drie QT-hotels, namelijk QT Port Douglas, QT Sydney  en QT Falls Creek .

Locatie: Surfers Paradise, Gold Coast in Australië
Type: boutique hotel met 297 kamers, lobby, bar/lounge, buitenzwembad, marktrestaurant (vis- , schaal-en vleeswarenbars , Aziatische- en grillkeukens , een houtgestookte pizza oven en grill) .
Stijl: retro-uitstraling met moderne twist
Materialen: kleurrijke designmeubelen en –verlichting zijn op maat gemaakt, fotografische mozaïek plafond van Gold Coast door de jaren heen,
Kleuren: heldere kleuren, zoals rood, geel, blauw, oranje en groen
Site: Qtgoldcoast.com.au
Design: Nic Graham + Associates, Nicgraham.com