fotoreportage

Generator, Londen

Hotel

Generator Londen opende in 2014. Het design hostel is de laatste telg van de snelgroeiende keten Generator. In het Londense hostel worden gasten begroet met een ‘hello’ en een gloeiend smiley-gezicht op de receptie. De centrale receptie is gemaakt van teruggewonnen hout en baksteen.

Generator, Londen

Naast de lobby heeft de locatie diverse gedurfde en spannende gemeenschappelijke ruimtes, een café, een Britse pub, een kantine, een travelshop en slaapzalen. De sociale plekken hebben ieder hun eigen karakter. De kantine heeft, met zijn hoekige houten ‘intieme kamers’ met ingebouwde banken en losse stoelen en tafels, de sfeer van een informeel straatbeeld of een ondergrondse trein. De tribunes in de kanariegele chill-out room met zigzaggende stroken licht is een plek om te hangen, aan te sluiten of te verbinden. De slaapzalen zijn eenvoudig, maar functioneel. Een bewuste keuze van Generator, omdat ze hun gasten willen stimuleren tijd door te brengen op de sociale plekken. Generator heeft acht hostels in zeven Europese steden: Barcelona, Venetië, Berlijn, Hamburg, Kopenhagen, Dublin en Londen. Elke hostel heeft een unieke stijl met invloeden van de stad waarin het gevestigd is. Eind dit jaar breidt het merk zich uit met Generator Rome en Generator Parijs.

Locatie: geopend op 20 maart 2014 in Londen met een oppervlakte van 6000 m²
Type: frisse, stijlvolle en betaalbare design hostel met gemeenschappelijke en intieme ruimtes, receptie, travelshop, café, Britse pub, kantine, slaapzalen, premiumkamers met enkele bedden en een eigen badkamer.
Stijl: urban-chic. Grafisch ontwerp. In het gebouw lopen de kenmerken van het industrieel verleden en de moderne energie van de stad mooi in elkaar over.
Kamerprijzen: vanaf €23
Materialen: teruggewonnen hout, baksteen staal en zink, van brandblussers zijn lampen gemaakt boven de bar. Kurk, zigzaggende stroken van licht een station informatiebord (receptie), denim gestoffeerde barkrukken.
Website: Generatorhostels.com
Design: Design Agency, Thedesignagency.ca

Reageer op dit artikel