fotoreportage

W Hotel, Verbier

Hotel

In de Zwitserse Alpen heeft W Hotels een eerste ski-retraite geopend. W hotel in Verbier bestaat uit vier traditionele houten chalets, verbonden door glas-atriums. De ontwerper van het spectaculaire gebouw is het Nederlandse Concrete uit Amsterdam.

W Hotel, Verbier

Het interieur speelt met het adembenemende landschap rond het hotel. Zo is het element vuur een ultiem contrast met het sneeuw bedekte landschap buiten. Bij binnenkomst is er een 6 meter brede haard en ook zijn er open haarden in de gemeenschappelijke ruimtes en op alle hotelkamers. De opvallende plafondverlichting in de loungeruimte doet denken aan de hobbelpiste in de winter en de mountainbikesporen in de zomer. Het hout wordt vergezeld door andere natuurlijke materialen, zoals leer, vilt en wol. Die contrasteren met de zwarte en zilveren materialen en de witte bar die op een gletsjer is geïnspireerd. Op het terras kunnen gasten relaxen op rode chaises longues met uitzicht op de Alpen. Het hotel is onderdeel van Starwood Groep en heeft 123 stijlvolle kamers en suites, een loungeruimte met bar, Carve bar, restaurant, W Café, Spa en fitnessruimte.

 

Locatie: Verbier, Zwitserland, naast de Médran gondel
Open: december 2013
Oppervlakte: 14200 m2
Type: hotel met 123 kamers en suites, woonruimte met bar, loungetrap, Carve bar, restaurant, W Café, 
Spa en fitnessruimte
Materialen: hout, leer, bont, wol, vilt, glas, zwarte en zilver glanzende materialen
Specificaties: Livingroombar: groot ‘ice rock’ van glas. Atrium: hangbanken met uitzicht op vallei, rode verlichting. Carve Bar: verborgen in de bergen, alleen toegang via een tunnel, zwart- en grijstinten, alle muren en bankjes zijn bedenkt met zwart leer, bolle spiegels boven de dansvloer. Restaurant: bestaat uit twee delen. De verlichte kast gevuld met verschillende flessen olijfolie en azijn is de scheidingswand. De Spaanse tweesterrenchef Sergi Arola presenteert Zwitserse klassiekers met een moderne draai. Hotelkamers: slaap-kamer, badkamer, ruime zithoek, groot balkon, open haard.
Website: Wverbier.com
Design: Concrete Amsterdam

Reageer op dit artikel