fotoreportage

Raffles, Istanbul

Hotel

Raffles behoort tot een van de beroemdste hotelmerken ter de wereld. Het merk opende in Turkije de tweede Raffles in Europa. De eerste, in 2010 geopend, is in Parijs te vinden. Raffles Istanbul straalt luxe én warmte uit. Waar je de ogen ook op richt – op een lamp, een stoel, het plafond of een deur – alles is design. Design in dienst van comfort.

Raffles, Istanbul

De buitenkant van het hotel is een torenblok gevormd door de onregelmatige balkons. Het interieur is geïnspireerd op het Byzantijnse Rijk. Alle openbare ruimtes zijn versierd met een eclectische mix van Turkse en internationale kunst. Zo staat er in de gigantische lobby een reusachtige sculptuur in de stijl van Henry Moore en een enorm neoklassiek wandpaneel. De 181 kamers en suites hebben kamerhoge ramen en een eigen balkon. De strakke moderne interieurs zijn gedecoreerd met een grote collectie moderne kunst. Het zwembad op het dak biedt uitzicht over de skyline van Istanbul. Het hotel heeft vier restaurants. In restaurant Arola heeft sterchef Sergi Arola de leiding. Verder zijn er drie glamourbars: de Writers Bar, de Champagne Room en een Long Bar. Raffles is een hotel om in gezien te worden.

Het hotelmerk begon in 1887 met Raffles in Singapore en heeft inmiddels twaalf vestigingen. De laatste jaren is het merk gegroeid met vestigingen in het Midden-Oosten en in Europa.

Locatie: Zorlu Center in het financiële district Sisli van Istanbul, Turkije
Open: 1 september 2014
Type: hotel met 181 kamers en suites, lobby, vier restaurants, drie bars, Spa, twee zwembaden (één op het dak), 24-uursbutlerservice, balzaal, vergaderzalen. Het interieur is geïnspireerd op het Byzantijnse Rijk
Materialen: mozaïektegels, geplooide en gestoffeerde modemotieven, Turkse tapijten, gouden églomisé panelen (een soort achter-glas-schildering, waarbij verguldsel is aangebracht), palissander, donkergroene zijde, bladzilver, kunst.
Kleurstelling: parelwit, robijnrood, saffierblauw, smaragdgroen
Sitewww.raffles.com/istanbul
Design: The Gallery HBA