fotoreportage

Generator, Barcelona

Hotel

In de wijk Gracia in Barcelona is Generator Barcelona gevestigd. In het verbouwde kantoorgebouw uit 1960 zit zowel een design hotel als een hostel. DesignAgency werkte samen met de lokale architecten, leveranciers en kunstenaars. Dit leverde voor de inrichting ongewone lampen, unieke graphics en G-sculpturen op.

Generator, Barcelona

In de lobby is een interne paviljoen dat geïnspireerd is door de maritieme geschiedenis van Barcelona als havenstad. Gespreid, 23 meter hoge houten planken herinneren aan de ribben van een scheepsromp. In het romp hangen drie ligstoelen met neon gekleurde accentkussens. De slaapplaatsen zijn eenvoudig en comfortabel. Sommige hebben een eigen dakterrassen met een fantastisch uitzicht over de stad. Generator Barcelona is een telg van de snelgroeiende keten Generator met vestigingen in de steden: Barcelona, Venetië, Berlijn, Hamburg, Kopenhagen, Dublin en Londen.

Locatie: Gracia, Barcelona, Spanje
Open: mei 2013
Capaciteit: acht verdiepingen en dakterras, 726 bedden
Type: stijlvolle en betaalbare design hostel en hotel met gemeenschappelijke en intieme ruimtes, receptie, , bar, restaurant, internetruimte, bibliotheek, dakterras en 725 bedden.
Foto’s: Nikolas Koenig
Designer: DesignAgency, Thedesignagency.ca

Reageer op dit artikel