fotoreportage

Foto’s: Nederlands citizenM opent hotel in Londen

Hotel 1287

Het Nederlandse citizenM opent op 11 juli in het hart van historisch Londen. Het hotel telt maar liefst 370 kamers en is gevestigd tegenover de wereldberoemde Tower of London.

Foto’s: Nederlands citizenM opent hotel in Londen

Het terras biedt een 360 graden uitzicht op de oude pracht van de Tower en de beroemde skyline van de stad. citizenM Tower of London markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Nederlandse hotelketen die werd opgericht in 2008.

Amsterdams architectenbureau

Het ontwerp is wederom van het Amsterdamse architectenbureau Concrete. ‘Opvallend is de luchtige gevel van glas en kalksteen, welke de gebouwen grenzend aan de hotel weerspiegeld. Hierdoor lijkt het pand te versmelten met de omgeving.’

Knipoog naar Britse geschiedenis

Na binnenkomst door de rode glazen entree komt men direct in de bekende citizenM lounge welke bestaat uit vijf gekoppelde gedeeltes waar men kan relaxen, tv kijken, werken, borrelen en eten. De lounge biedt een mix aan boeken, kunst en design items met als altijd het overduidelijke gevoel voor humor en deze keer met een knipoog naar de traditionele Britse geschiedenis.’

Meubels

De meubels zijn van Vitra met ontwerpen van Verner Panton, Charles & Ray Eames en Jean Proevé. Naast items uit de eigen collectie heeft citizenM voor dit hotel ook een aantal nieuwe, veelal Britse kunstwerken aangekocht van onder andere Dominic Harris, Peter Lamb en Julian Opie. Spectaculair is de Kinetic lichtinstallatie van het Nederlandse Studio Drift welke alle acht etages van het hotel beslaat.

Koffie en kunst

Nieuw is coffeeM vlakbij de entree van het hotel en naast de uitgang van de metro. Hier serveren barista’s 24/7 koffies en pastries aan hotelgasten en voorbijgangers.

CanteenM, is de open keuken en barformule die rond de klok geopend is. Het meest spectaculaire deel van het hotel is volgens de initiatiefnemers de cloudM bar met terras en  uitzicht over de skyline van Londen.

Op de bovenste twee etages is societyM gevestigd, waar acht verschillende business meetingrooms zijn gevestigd.

Retailformule

Nieuw is collectionM, deze nieuwste retailformule biedt gasten een bijzonder aanbod gecureerde items van meer dan 100 bijzondere merken, om direct te kopen of om bij thuiskomst te laten bezorgen.

Voor de launch van dit retailconcept brengt citizenM in samenwerking met The Public House of Art ‘the Awesome for citizenM’; een gelimiteerde capsulecollectie met kunstwerken van onder andere de Nederlandse kunstenares Barbara van den Berg en de Britste fotograaf Paul Cox.