fotoreportage

Horecainterieur stoer en natuurlijk: Van der Valk Hotel Apeldoorn

Hotel 3675

Van der Valk timmert flink aan de weg. Het Nederlandse hotel-
concern opent de ene nieuwe vestiging na de andere. Ieder met een eigen identiteit, maar toch herkenbaar als een ‘toekanhotel’. Marcus en Alice van der Valk openden onlangs Hotel Apeldoorn. Het hotel kenmerkt zich door stoere- en natuurlijke materialen. ‘Ik hou van warm, niet té strak en té modern, wel eigentijds en vernieuwend. Onze nieuweling in Apeldoorn straalt rijkdom uit’, aldus Alice.

Horecainterieur stoer en natuurlijk: Van der Valk Hotel Apeldoorn

V an der Valk Exclusief in Apeldoorn ligt aan de A50. Bij binnenkomst wordt je blik gezogen naar de opmerkelijke receptie, vervolgens naar de enorme zwevende lampen die vanuit de eerste verdieping door het trappengat neerdalen in de lobby. De lampenkappen van bamboe komen uit Indonesië.

Interieuritems  Van der Valk Apeldoorn zelf bedacht

Alice van der Valk bedacht veel interieuritems zelf, zo ook de receptie. ‘De balie bestaat uit verschillende materialen. Bont natuursteen in natuurlijke kleuren wordt gecombineerd met hout en glazen blokken (kubus en rechthoek) omlijst met staal.’
De natuur is een rode draad in het ontwerp. Leer, hout, staal, natuursteen, kokos, rotan zijn veelgebruikte materialen in het interieur. Alice: ‘De onderkant van de bar in het restaurant is gemaakt van kokosnoot: vierkantjes in verschillende kleurtinten.’ Bij de muur, die behangen is met leer, staat een op maat gemaakte houten tafel voor twintig personen en ingebouwde openhaard. ‘De robuuste, warme tafel van Woodcare maakt de ruimte extra persoonlijk omdat een familielid de tafel maakte.’

Kleuren uit de natuur

Ook in het kleurgebruik zijn tinten uit de natuur gebruikt. ‘De lobby heeft een kleurenpalet van antraciet, beige, roestbruin, zwart en grijstinten. Deze ruimte loopt over in de bar waar de basic tinten worden gemixt met groentinten. ‘De bar met ronde vormen is bekleed met bewerkt groen leer met ‘hagedis-look’. Dieren komen subtiel terug in het interieur en decoratie: tafelbladen met vissen, krokodillenbehang, barkrukken met rugleuningen in tijgerprint en beelden van vogels. In het restaurant worden de basictinten gecombineerd met turquoise en groen, en geel.

Eigen sausje erover heen gooien

De nieuw geopende Van der Valk-vestigingen wordt gerund door verschillende leden van de familie. Alice: ‘Iedereen gooit zijn eigen sausje over de indeling en het interieur. We zijn daar vrij in. We werken met onze eigen leveranciers en lokale bedrijven. ‘Partners die onze ideeën vertalen naar tastbare pronkstukken. De dividers met cirkels in het restaurant zijn daar een mooi voorbeeld van. Net iets anders dan de stalen variant die je vandaag de dag veel ziet’, zegt Alice.

6 jaar sparren over Van der Valk Hotel Apeldoorn

Marcus en Alice van der Valk runnen samen ‘De Gouden Leeuw’ in Voorschoten, de allereerste vestiging van Van der Valk. Ze verzamelden meer dan tien jaar hun ideeën voor een nieuwe zaak, die uiteindelijk resulteerden in Hotel Apeldoorn. Zo’n zes jaar geleden gingen ze samen aan tafel met architect Paul Teunissen en sparden langdurig over de indeling van het hotel, van hotelkamers tot receptie en restaurant. Designer Hans Kuijten kreeg 2,5 jaar geleden de plannen gepresenteerd. Alice van der Valk: ‘Ik wist precies hoe en wat ik wilde qua materiaalgebruik, sfeer en inrichting. Hans heeft mijn ideeën op papier gezet en aangevuld met een plafond- en vloerplan.’ Alice werkte daarnaast nauw samen met Nijboer Interieur en Design.

39 locaties Van der Valk Exclusief Hotels & Restaurants

Van der Valk staat op nummer 2 van Misset Horeca Top 100 2018. In totaal heeft Van der Valk 68 vestigingen, waarvan 39 Valk Exclusief Hotels & Restaurants. Diverse locaties zijn in ontwikkeling, namelijk in: Amsterdam
(2 hotels), Best, Deventer, Woerden en Schiedam.

Cijfers Van der Valk Hotel Apeldoorn

151 hotelkamers
Het hotel heeft in totaal 151 hotelkamers, inclusief negen suites en de familiekamers met twee slaapkamers. ‘De kamers stralen rust uit.’

45 vierkante meter
De gemiddelde oppervlakte van een standaardkamer is 45 vierkante meter. Alle kamers hebben een gescheiden toilet, inloop-regendouche, vrijstaand bad, een Dyson-föhn en koelkast.

14 multifunctionele zalen
Veertien multifunctionele zalen die ingezet kunnen worden voor diverse bijeenkomsten, events en vergaderingen. Grote zalen kunnen opgesplitst worden tot kleinere ruimtes. Verder heeft het hotel een grote tuin en een terras. De bouw van het welnesscentrum is bijna klaar en bestaat uit: fitnessruimte, sauna’s, stoombad, rustruimte en zwembad. In 2019 komt er in de tuin een soort kas voor vergaderingen, conferences en speciale gelegenheden. Door het glas is de bezoeker één met de natuur.

Beeld: Peter Baas

>>>Bekijk hier de foto’s van het interieur van Van der Valk Enschede

>>>Horecainterieur van Van der Valk Zaltbommel

 

 

Foto's