nieuws

Tophotels gaan werven bij technische opleidingen

Hotel

In de strijd om goed personeel te vinden gaan Amsterdamse tophotels hun pijlen meer richten op niet horeca-specifieke opleidingen. HR-directors van de grote hotels in de hoofdstad willen vooral bij technische opleidingen personeel zien te vinden voor openstaande vacatures.

Tophotels gaan werven bij technische opleidingen

Dat zegt Marcel van Aelst, voorzitter van Luxury Hotels Amsterdam, het overlegorgaan tussen de grote hotels in Amsterdam. ‘Wij zijn in overleg met HR-directors van de hotels om juist technische opleidingen te benaderen. We hoeven niet alleen bij ROC’s te kijken voor kelners en koks. Je kunt ook bij technische opleidingen kandidaten vinden voor technische vacatures in hotels’.

De tophotels gaan binnenkort niet-specifieke horecaopleidingen op de hoogte brengen van carrièremogelijkheden in de hotellerie. ‘Het is echt interessant om als timmerman of electriciën te werken in een hotel. Deze jongeren denken in eerste instantie niet aan een hotel. Het is onze taak om ze te wijzen op de mogelijkheden’, aldus Van Aelst.

Kou

Van Aelst weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af. ‘Er zijn een heleboel voordelen om niet in de bouw te werken. Denk aan de kou. Een hotel heeft wel weer als nadeel dat je af en toe nachtdienst moet draaien. Maar al met al is het voor veel leerlingen van een technische opleiding geen issue om een hotel te werken, omdat ze eenvoudigweg niet weten dat het kan en wat de mogelijkheden zijn. Daar hopen we verandering in aan te brengen’.

Tophotels in Amsterdam en omgeving zijn al geruime tijd op zoek naar geschikt personeel. Ze hebben hiervoor de website Sterrenzoekensterren.nl onlangs nieuw leven ingeblazen. Daarnaast houden ze inloopdagen, waarbij kandidaten op één dag informatie kan inwinnen bij diverse hotels.

Reageer op dit artikel