nieuws

‘Vastgoedbranche en hoteliers niet op één lijn

Hotel

De vastgoedbranche vermijdt risico’s, terwijl ze van hoteliers verwacht juist wel risico’s te nemen. In de vastgoedbranche zit niet veel ‘change’ en dat terwijl de behoefte aan andere slaapvormen sterk toeneemt. Dat zegt Paul Rinkens, bedenker van het nieuwe Qbic Hotels.

‘Vastgoedbranche en hoteliers niet op één lijn

‘De beste golfer is niet meer wit en de beste rapper niet meer zwart. De wereld verandert. U belegt voor de komende twintig jaar, terwijl de hotelgast de komende twintig jaar verandert. De vastgoedbranche is niet de branche waar veel “change” in zit. U vermijdt risico’s, terwijl u van ons hoteliers verwacht dat wij risico’s nemen.’

Paul Rinkens gooide tijdens een presentatie bij een hotelvastgoedcongres van Elsevier in Amsterdam direct de knuppel in het hoenderhok. In de zaal waren onder andere projectontwikkelaars, hoteldirecteuren, mensen van investeringsbanken en beleggers aanwezig.

Guerilla

Vervolgens vertelde Rinkens over het ontstaan van Qbic Hotels, een concept geboren uit de veranderende consument. ‘Consumenten willen meer, sneller en anders. Qbic is ontstaan door innovatie. Wij noemen het een guerilla. Qbic is in vier maanden te realiseren en binnen drie weken zijn we weer weg, als het moet. De investering bedraagt slechts 50 procent van een traditionele hotelkamer’.

Rinkens was een van de sprekers tijdens het congres hotelvastgoed van Elsevier, gehouden in het Amsterdamse NH Barbizon Palace op woensdag 28 november. Naast Rinkens kwamen onder andere ook topman Hans Kennedie van Golden Tulip en ceo Léon Dijkstra van de Eden Hotel Group aan het woord.

Zie ook

Reageer op dit artikel