nieuws

Restaurant The Dylan heet Vinkeles

Hotel

Hotel The Dylan in Amsterdam introduceerde deze week de nieuwe naam van het restaurant: Vinkeles. De naam verwijst naar de historie van het pand waar het designhotel gevestigd is.

Restaurant The Dylan heet Vinkeles

Eerder riep The Dylan, dat begin maart verkocht werd, gasten en personeel op een nieuwe naam voor het restaurant te bedenken. De naam moest internationaal uitspreekbaar zijn en herkenbaar voor het bedrijf.

Die herkenbaarheid bij de gekozen naam komt van Reinier Vinkeles, een beroemde Amsterdamse graveur uit de 18e eeuw. Een bekend werk van Vinkeles betreft een ets van de poort van het toenmalige theater van Jacob van Campen. Deze poort geeft tegenwoordig toegang tot The Dylan en Vinkeles.

Het restaurant, waar chef-kok Dennis Kuipers de scepter zwaait, is gevestigd in de voormalige bakkerij van het Amsterdamse Burger Weeshuis en Oude Mannen Huis. De bakkersovens zijn bewaard gebleven en vormen het decor van het restaurant.

Reageer op dit artikel