nieuws

Militairen gestraft voor voedselgevecht in hotel

Hotel

De Belgische defensie heeft drie Belgische militairen een tuchtstraf opgelegd wegens een voedselgevecht in een Beninees hotel. Dat bevestigt een legerwoordvoerster.

Militairen gestraft voor voedselgevecht in hotel

Een honderdtal Belgische militairen heeft zich in mei zwaar misdragen tijdens een oefenmissie in Benin. Tijdens het afscheidsdiner in het Novotel hotel Orisha in de economische hoofdstad Cotonou begonnen dronken militairen een voedselgevecht. Eén militair liep naakt door de zaal en sprong daarna in het zwembad.

Twee militairen krijgen nu voor hun wangedrag tijdens het afscheidsdiner een terechtwijzing, één soldaat een vermaning. ‘De drie militairen van de luchtcomponent krijgen hierdoor een militair strafblad, wat hen mogelijk bij promoties parten zal spelen’, aldus de woordvoerster in Het Nieuwsblad.

Defensie beklemtoont wel dat de militairen de dag na het incident de aangerichte schade in het hotel uit eigen zak hebben vergoed.

Reageer op dit artikel