nieuws

Finalisten Mercure Cultuurprijs bekend

Hotel

Mercure hotels heeft drie finalisten gekozen uit de in totaal 62 inzendingen voor haar allereerste Mercure Cultuurprijs. Met deze prijs – die dit jaar gaat om de beste tafelaankleding – wil de hotelketen laten zien dat het een hippe, moderne keten is met een duidelijke link naar cultuur.

Finalisten Mercure Cultuurprijs bekend

De drie ontwerpen worden door de inzenders uitgewerkt tot een prototype. Dit wordt vervolgens weer aan de jury gepresenteerd. De winnaar 29 november bekend gemaakt. In de jury zitten onder meer Caro van Eekelen, topvrouw van moederbedrijf Accor en chef-kok Ron Blaauw.

De drie finalisten zijn: Mieke Cuppen, fooddesigner, het ontwerpersduo DeJongeKalff en Sander Lucas.

De drie ontwerpen

Cuppen maakte Ambigu, een tafelontwerp dat vooral rust uitstraalt en volgens de jury daarom goed in een hotelomgeving past. Jennifer de Jonge en Roos Kalff maakten ‘wit rubberen tafelkleed en tafelvlekken’. Dit ontwerp is volgens de jury vernieuwend. In het tafelkleed zijn veel verschillende vormen gedrukt en geen bord op tafel is hetzelfde. Sander Lucas scoort met Grandiose Dinner. Een tafelkleed dat er van dichtbij heel anders uitziet dan van veraf. ‘Simpel, maar origineel’ volgens de jury.

Reageer op dit artikel