nieuws

Nieuwe naam restaurant Loft: Fosk

Hotel

Het Leeuwarder restaurant Loft op de bovenste etage van het WTC hotel gaat verder als Fosk. De rechtbank oordeelde dat het restaurant de naam Loft niet mag dragen omdat er in Boksum al een inspiratiecentrum zit met dezelfde naam.

Nieuwe naam restaurant Loft: Fosk

De naam Fosk is een verbastering van foks, Fries voor vos, en refereert aan de Vosseparkwijk waar het restaurant op uitkijkt. Het restaurant zit op de bovenste etage van het WTC Hotel in Leeuwarden.

Exploitant van het restauran WTC Expo, schreef een prijsvraag uit voor een nieuwe naam. De naam Loft moest binnen tien dagen van de gevel van het hotel van Westcord verdwijnen. Fosk zat niet bij de 150 inzendingen voor de nieuwe naam, maar is bedacht door het management van het restaurant.

Fosk staat te boek als het hoogste restaurant van Friesland. Dineren kan op een hoogte van zo’n 44 meter met een goed uitzicht over de stad.

Reageer op dit artikel