nieuws

Accor ziet winst stijgen

Hotel

De Franse hotelgroep Accor, bekend van onder meer Sofitel, Novotel en Ibis, heeft in het eerste halfjaar een nettowinst gerealiseerd van 241 miljoen euro. Dit is een stijging van 54 procent vergeleken met een jaar eerder. De omzet steeg met 8,4 procent tot 3,7 miljard euro.

Accor ziet winst stijgen

Dat maakte de op vier na grootste hotelketen ter wereld woensdag bekend. Accor kon onder meer profiteren van een eenmalige bate van 129 miljoen euro uit de verkoop van een reeks hotels eerder dit jaar. De onderneming wil de komende twee jaar nog eens 535 hotels afstoten voor 3,2 miljard euro.

De afgelopen achttien maanden werden al 261 hotels verkocht voor 1,6 miljard euro. Accor richt zich steeds meer op het uitbaten van hotels en stoot daarvoor zijn vastgoedbezittingen af. Het bedrijf exploiteert meer dan 4000 hotels.

Topman Gilles Pelisson maakte bij de presentatie verder bekend dat er plannen liggen om een nieuwe goedkope hotelketen in Europa te lanceren vanaf 2007. Deze komt dan naast de reeds bestaande Ibis-hotels. Ook zei hij tot 2010 een half miljard euro te willen uittrekken om de dienstverlening van Accor op het gebied van cadeau- en hotelbonnen uit breiden.

Reageer op dit artikel