nieuws

Aswolk positief voor toerisme Texel

Hotel

Vakantiegangers die niet naar hun vakantieadresje kunnen vanwege de IJslandse aswolk, kiezen voor Texel. De Texelse VVV signaleert een plotselinge stijging van de boekingen.

Aswolk positief voor toerisme Texel

De VVV zegt de stijging aan toeristen in de cijfers terug te zien. Daléa Polman, hoofd dienstverlening van VVV Texel: ‘Vanaf donderdagmiddag is een opvallend hoog aantal boekingen gemaakt, waarvan de aankomst nog in deze week valt. Het gaat wel om een kwart van de reserveringen die rond afgelopen weekend gemaakt zijn.’

Het gaat volgens de VVV om mensen wiens vliegvakantie is geannuleerd. Ze kiezen voor een alternatieve vakantie op het waddeneiland. Ook reisbureaus bellen de VVV om een andere vakantie voor hun klanten te regelen.

Volgens Polman kiezen de uitvallers nu voor een bestemming dichter bij huis. ‘We krijgen mensen aan de balie en aan de telefoon die hun vliegreis naar Curaçao of Ierland in het water zien vallen en dan kiezen voor vakantie in eigen land.’

Reageer op dit artikel