nieuws

‘Benidorm op Werelderfgoedlijst

Hotel

Benidorm, de Spaanse badplaats met hoge horecadichtheid, moet zo snel mogelijk op de Werelderfgoedlijst van Unesco komen. Dat vindt een Franse hoogleraar, die de Spaanse badplaats het Doebai van Europa noemt.

‘Benidorm op Werelderfgoedlijst

De Franse hoogleraar Philippe Duhamel noemt de skyline van Benidorm met haar vele bars, disco’s, restaurants en hotels uniek.

‘Jarenlang heeft men slecht over Benidorm gesproken, maar door de tijd heen heeft de plaats net zoveel waarde gekregen als andere steden die op de lijst staan vanwege hun architectonische hoogstandjes’, aldus Duhamel, meldt Telegraaf.nl.

De burgemeester van de badplaats heeft laten weten blij te zijn met het pleidooi van Duhamel. Duhamel hield zijn pleidooi tijdens een internationaal congres voor toerisme in de badplaats.

Reageer op dit artikel